Ana Maria Bărbosu a câștigat verificarea de la Deva

Evoluțiile a 16 sportive aflate în cantonament la Deva, 13 din proiectul “Țară, țară vrem campioane”, (de la CNOPJ Constanța și CNOPJ Deva), una de la CSA Steaua și două de la LPS Cetate Deva, au fost supervizate de Directorul tehnic al FRG Corina Moroșan și de două arbitre internaționale, Lili Cosma și Adela Popa. Fundația Casa Campionilor, coordonată de Mariana Bitang si Octavian Belu a oferit gimnastelor din proiectul “Țară, țară vrem campioane” finanțat de OMV Petrom, palmiere și cipici.

“A fost o verificare utilă înaintea campionatelor naționale, am văzut o rată de progres bună pentru multe dintre gimnaste. Trebuie însă ținut cont de faptul că, după accidentările din primăvară, a urmat o perioadă destul de lungă de recuperare, iar în ultima săptămână, unele dintre ele au avut viroze respiratorii. Consider că pentru această etapă nivelul de pregătire este unul bun. Nu au fost la verificare toate sportivele din proiectul ‘Țară, țară, vrem campioane’ pentru că fetițele de la BOPJ Dinamo, BOPJ Steaua si BOPJ Barlad nu vor participa săptămâna viitoare la concursul de la București“, a declarat Corina Moroșan, Director tehnic în cadrul FRG.

Întrecerea a fost câștigată de Ana Maria Bărbosu cu un total de 53.800 puncte, secondată la 0,2 puncte de Amalia Puflea. Pe locul al 3-lea, Shakira Cantaragiu (48,400). Printre gimnastele participante s-au numărat Sabrina Voinea (47,800) și Laura Jurca, vicecampioana europeană de junioare din 2014.

Campionatele Naționale de la București reprezintă o primă etapă de selecție în vederea participării la Campionatele Mondiale din Japonia (18-24 octombrie).

PROGRAMUL COMPETIȚIEI

Vineri, 17 septembrie, 16.30-19.50 – festivitatea de deschidere și concursul masculin;
Sâmbătă, 18 septembrie, 15.15-16.40 și 18.10-19.40 - concursul feminin (două serii);
Duminică, 19 septembrie, 10.00-13.00 și 16.00-18.00 - finalele pe aparate.

Accesul spectatorilor va fi permis respectându-se HG nr.932/2021 referitoare la prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 septembrie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, publicată în Monitorul Oficial nr. 866 din 09 septembrie 2021, anexa 3;

Regulile pentru accesul spectatorilor sunt urmatoarele:

” 3. în spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între persoane, dacă incidenţa cumulată la 14 zile în judeţ/localitate este mai mare de 2/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi al ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 43 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare;

4. în spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor până la 75% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanţe de minimum 1 metru între persoane, dacă incidenţa cumulată la 14 zile în judeţ/localitate este mai mică sau egală cu 2/1.000 de locuitori. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi al ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 43 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare;

5. în spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura pe teritoriul României cu participarea spectatorilor până la capacitatea maximă a spaţiului.

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi al ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 43 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările şi completările ulterioare;