Marian Drăgulescu, pentru a 14-a oară la mondiale

Cu 10 medalii câștigate la campionatele mondiale începând cu 1999, opt de aur şi două de argint, Marian Drăgulescu (40 de ani) a intrat in istoria gimnasticii ca primul sportiv român medaliat la individual compus – bronz, in 2000, la Campionatele Europene de la Bremen și primul care a câștigat două titluri mondiale, la sol și la sărituri, în urmă cu 20 de ani, la Campionatele Mondiale de la Gent (2001).

Program Campionatul Mondial Kitakyushu
18 octombrie - calificări ( concurs feminin)
19 octombrie - calificări (concurs feminin și masculin)
20 octombrie - calificări (concurs masculin)
21 octombrie - finală concurs individual compus feminin
22 octombrie - finală concurs individual compus masculin
23 octombrie - finale pe aparate (sol, cal cu mânere, inele-masculin, sărituri și paralele-feminin)
24 octombrie - finale pe aparate (sărituri, paralele, bară fixă-masculin, bârnă și sol-feminin)

Însoțiți de antrenorii Lucian Sandu și Ștefan Gal, Maria și Marian sunt singurii gimnaști români care au îndeplinit criteriile stabilite de Federația Română de Gimnastică. Larisa Iordache, Ioana Stănciulescu și Silviana Sfiringu nu au făcut deplasarea din motive medicale.

În aceeași perioadă, la Kitakyushu vor avea loc alegerile pentru Comisia Sportivilor din cadrul Federaţiei Internaţionale de Gimnastică. Și-au depus candidatura și doi mari campioni, Cătălina Ponor şi Marian Drăgulescu.

Recunoscuţi pe plan internaţional datorită rezultatelor de excepţie, Cătălina şi Marian au şanse reale de a deveni membri ai Federaţiei Internaţionale. Contracandidatele Cătalinei sunt Simona Castro (CHI), Kim Bui (GER) și Jessica Lopez (VEN), în timp ce Marian Drăgulescu îi are ca „adversari” pe Tomas Gonzalez (CHI), Saeedreza Keikha (IRI) și Aljaz Pegan (SLO).

Cine va câștiga alegerile va avea un singur mandat, valabil între 1 ianuarie 2022 și 31 decembrie 2025.