Marian Drăgulescu, simbolul gimnasticii masculine

La 40 de ani, Marian Drăgulescu este un exemplu. Pentru gimnaști, și nu numai. A demonstrat că atunci când iubești ceea ce faci, când există pasiune, vârsta este doar un număr.

​ La Ariake Gymnastics Centre din Tokyo, în prima subdiviziune a calificărilor din competiția masculină, sufletul a fost mai puternic decât corpul. Marian a riscat tot la prima săritură (Li Xiaopeng, dificultate 5.8) și a pierdut. “M-am simțit foarte bine, mi-a lipsit foarte puțin ca să pun prima săritură în picioare, mă bucur că am avut ocazia să încerc. Nu îmi pare rău de strategia abordată înainte de a intra în competitiție”. Pentru că a pus genunchiul jos la aterizare, a primit 13.466, și chiar dacă la săritura Drăgulescu a reușit una dintre cele mai bune execuții din ultima perioadă, (14.533), cu media de 13.999 nu a reușit să fie între primii 8. “Sunt recunoscător că am avut șansa să mai încerc o data. Vreau să mulțumesc celor care au fost alături de mine în toată această perioadă de pregătire” a spus Marian după competiție.

Marian Drăgulescu, campionul inimilor noastre!

La cea de a 5-a participare la Jocurile Olimpice, Marian a ratat calificarea în finală, în fața noii generații de gimnaști. A avut ca adversari sportivi care, în 1998, atunci când câștiga prima medalie, bronz cu echipa României, la europenele de la Sankt Petersburg, abia se năsteau, sau aveau doar câțiva ani.

Marian Drăgulescu va rămâne în istoria gimnasticii, nu doar prin săritura care îî poartă numele, ci și prin palmares. 8 titluri mondiale, 10 europene și 3 medalii olimpice, una de argint (la sol) și două de bronz (la sărituri și cu echipa), în total 31 de medalii la cele mai importante competiții.