Un român, în premieră la Europenele de Trambulină

Gimnastul de 18 ani, cel mai mic din concursul individual masculin la Trambulină, a fost ales de organizatori pentru a depune jurământul sportivilor la festivitatea de deschidere.
Alex va concura în calificări, joi, 2iunie. El este însoţit în Italia de antrenorul Florin Avasiloae, maseurul Răzvan Spirescu şi de antrenorul federal Mircea Brînzea.

Gimnaștii înscriși în competiția individuală vor prezenta două exerciții în calificări, primii 24 se vor califica în semifinale, iar cei mai buni 8 sportivi, în finală.

Față de Concursul Mondial pe categorii de vârstă de la Baku din 2021, Alaxandru Avasiloae a progresat atât din punct de vedere al dificultății, cât și al execuției,
"Suntem pe drumul cel bun. Sunt foarte mulțumit ca antrenor, nu ca tată, de progresul său. Nu mă așteptam să ajungă așa repede la o asemenea dificultate. Și nu se va opri aici. Majoritatea gimnaștilor au câte 10 ani de pregătire, nu doar 7-8 luni. Sunt convins că visul său de a se califica la Jocurile Olimpice este realizabil" - Alexandru Avasiloae, antrenor
Trambulina este disciplină olimpică din 2000, de la Sydney.