Comunicat de presă

Brașov este orașul în care Elena Leuștean, prima medaliată olimpică a gimnasticii românești, a început performanța! În municipiul de la Poalele Tâmpei a fost construit un proiect emblematic pentru secolul XXI, o sală de gimnastică modernă, la standarde internaționale, în care se pot practica toate disciplinele gimnasticii, în cadrul Școlii gimnaziale nr 2 “Diaconu Coresi”.

Brasovul, situat in mijlocul țării și având acces internațional direct, poate deveni un centru regional pentru gimnastică artistică (feminină și masculină), gimnastică aerobică, acrobatică, parkour si gimnastică pentru toti, sala fiind proiectată atât pentru antrenamente cât și pentru competiții.

Lucrările sunt finalizate și ar trebui achiziționată aparatura de gimnastică și darea acesteia în folosință (are gropi de bureți pe ambele laterale si ancorele chimice pregătite pt fixarea aparatelor ).

În prezent proiectul este blocat ca urmare a unei petiții semnate de conducerea școlii, profesorii de educație fizică și o parte dintre părinții elevilor care și-au manifestat dezacordul cu privire la dotarea sălii de sport exclusiv pentru gimnastică de performanță și au solicitat modificarea proiectului astfel încât să fie o sală multifuncțională, dotată corespunzător practicării tuturor disciplinelor sportive cuprinse în planul de învățământ.

“Federația Română de Gimnastică are nevoie acută de această infrastructură care va transforma Brașovul într-unul din centrele importante ale gimnasticii românești. În această sală realizată la standarde internaționale se vor putea organiza antrenamente, competiții și tabere de pregătire sportivă națională și internațională, proiectul fiind unul etalon pentru România. Federația Română de Gimnastică mulțumește marilor legende ale sportului românesc - Nadia, Gabriela Szabo, Cristina Neagu, Eliza Samara și Gică Popescu - care sprijină demersul nostru, antrenorilor de gimnastică de pe întregul teritoriu al României care au semnat o petiție pentru păstrarea destinației acestei săli, Comitetului Olimpic și Sportiv Român si European Gymnastics, tuturor celor care iubesc și susțin gimnastica românească” - Carmencita Constantin- președinte FRG

Demersurile pentru Construirea unei Săli de sport – destinate practicării gimnasticii de performanță, au început în 2016, în urma solicitării nr. 105698/18.12.2015 a Clubului Școlar Sportiv Brașovia, susținută și de Inspectoratul Școlar Judetean Brașov prin adresa nr. 43362/26.05.2016 și la solicitarea Școlii gimnaziale nr. 2 inregistrata cu nr. 59983/27.07.2016 pe terenul proprietate - domeniu public al municipiului Brașov înscris în CF nr. 103909. În vechea sală de sport a Școlii gimnazială nr 2, cea mai mare unitate de învățământ din Brașov, au crescut numeroase generații de campioni ai gimnasticii, aparatele, unele datând din anii ‘60, fiind o dovadă a practicării gimnasticii de performanță în cadrul acestei unități de învățământ.

Pe 15 februarie 2023 va avea loc o ședință extraordinară a Consiliului Local al Muncipiului Brașov în care se va dezbate “Proiectul de hotărâre privind aprobarea scenariului pentru reconversie Sală de sport – Școala gimnazială nr 2”.

La această ședință publică, pentru a susține ca noua sală de gimnastică să nu-și schimbe destinația, vor participa, alături de reprezentanții FRG, antrenori, sportivi, medici, profesori de sport, cadre universitare, personalități din mediul economic.

Ședinţa extraordinară a Consiliului Local al Municipiului Braşov va avea loc în data de 15.02.2023, la ora 15:00, în sala Filarmonicii Brașov, B-dul 15 Noiembrie nr. 50 A, prin mijloace electronice printr-o platformă on-line de video-conferință.

Pentru mai multe detalii și participare la lucrările ședinței accesați: https://www.brasovcity.ro/ro/consiliul_local/contact_birou_relatii_consilieri , https://www.brasovcity.ro/ro/consiliul_local/procese_verbale_sedinte/ .